TYLL OG EVENTYR PÅ VESTLANDET!

Lidenskapen min er å skape noe som får frem følelsene i mennesker, først og fremst i meg selv. Bildene jeg lager, og tekstene jeg skriver til er ­virkelig ­formidlet med hjertet i hånden. Det er stas at de blir godt tatt imot, for det ­ligger mye ­arbeid bak

Ingeborg Sol Fure (41) er kvinnen bak den populære instagram­kontoen “­Solfure”. Når du ­scroller nedover siden hennes, møter du et poetisk eventyr med utrolig vakre bilder og nære dikt som får deg til å stoppe opp og kjenne ­etter. I 2019 fikk hun heders­prisen “Årets ­Jentepust” for ­måten hun inspirerer ­andre på.

– Vi trenger kunst for å gå ­dypere i oss selv. Når noe treffer en ­nerve i oss, ­enten det er ­gjennom musikk, dans, film, kunst eller poesi, så kommer vi til et sted vi er strippet for alt det ytre, og vi blir sugd innover. Da spiller det ingen rolle hvor dyr ­sofaen din er, eller hva du jobber med. Å være i disse følelsene, eller i det minste kjenne på dem innimellom, syns jeg er både ­viktig og fint. Det binder oss som ­mennesker sammen på et helt annet nivå enn det ­fysiske.”

I april 2020 sa Sol opp jobben sin og startet eget firma, midt i en ­pandemi. Hun hadde i flere år jobbet som selger av forbruksvarer og kjente derfor reiselivsbransjen godt. Hoteller, camping­plasser og aktivitets­bedrifter mistet de utenlandske gjestene sine, og trengte hjelp til å promo­tere mot det ­norske ­markedet.

– Jeg var permittert og kjente på en stor ­frustrasjon. Det gikk en liten faen i meg, og jeg fikk plutselig mot til å hoppe ut i det jeg ­egentlig hadde drømt om i mange år: å leve av å skape og formidle. Samtidig som jeg kunne utøve hobbyen min med å skape ­poesi, kunne jeg også lage små reise­skildringer for å vise nordmenn hvor utrolig fint landet vårt er, og da primært vestlandet, som er høyst under­kommunisert.

Sol inngikk sam­arbeide med flere ­hoteller og kjørte på kryss og tvers av Sogn og ­Fjordane for å besøke disse. Den kreative ­kvinnen gikk fra å være permittert til å fylle dagene med foto og ­skriving. Men de som har vært på ­vestlandet vet at det krever sin ­kvinne for å holde både tålmodighet og ­logi­stikk i sjakk på de svingete veiene ­krydret med drøssevis av tunneler, ferjer og fjell­overganger.

– Haha, jeg elsker faktisk å kjøre bil, særlig ­etter at jeg fikk meg en Renault Captur plug-in hybrid! Jeg sitter høyt og har full oversikt på veien, den har dessuten sterke langlys som er en fordel med tanke på faren for hjort som lurer rundt hver eneste sving. Adaptiv cruisecontroll er også en smart funksjon på denne bilen: den bremser auto­matisk om bilen ­foran meg bremser, og øker ­farten i motsatt fall. På denne måten vil jeg alltid holde trygg avstand om jeg ­sitter og dagdrømmer litt, for ideer til nye ­prosjekt kommer som regel når jeg kjører bil, ler hun.

Hun ville ha en bil som var ­romslig, trygg og godt utstyrt, uten at den skulle koste all ­verdens. At den kan leases for bare kr. 3595,- pr. mnd.* er ingen ­u­lempe når ­kostnadene må holdes nede.

– Som nystartet grunder var det helt ­elementært å finne en bil som dekket mine behov, og Capturen er jeg superfornøyd med. ­Baksetet kan skyves 7 cm fram om jeg ­trenger mer bagasjeplass, noe jeg ofte gjør. Jeg pakker jo for å være forbedret på det meste, og ofte blir det et impulsivt bad langs veien. Da er varme i både sete, seterygg og ratt helt fantastisk å ha, for selv om det kanskje ikke ser sånn ut på bildene mine, så er jeg faktisk en frysepinn!

FEM FORDELER MED CAPTUR E-TECH PLUG-IN ­HYBRID

  • Du kan kjøre 100% elektrisk i inntil 50 km.
  • Ingen rekkeviddeangst på lengre turer.
  • 15 lekre fargekombinasjoner – sort tak eller ensfarget bil.
  • Smakfullt interiør med høy og ­kom­fortabel sittestilling.
  • Stor 9,3’’ multimediaskjerm.

LEASINGKAMPANJE

Renault Captur E-Tech plug-in hybrid

Innskudd

Kr 0,-

Pris pr. mnd.

Kr 3 595,-