FORHÅNDSVISNING AV RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC

EARLY BIRD FORDELSPAKKE

Den første uken i desember var nye Megane E-Tech electric på en forhåndsvisitt i Norge, bilen lanseres i løpet av våren 2022. Mange privatpersoner hadde meldt seg på Early-Bird fordelspakken, og fikk derfor også en eksklusiv invitasjon til dette arrangementet. Det samme gjorde journalister og representanter fra Renaults forhandlernettverk.

I tillegg til å sikre seg muligheten til å bestille seg en av de første bilene som kommer til landet, var også alle påmeldte Early-Birds med i trekningen av en Megane E-Tech electric på selveste julaften, med sitt valgfrie navn på bilskiltet.

En av de fremmøtte, en Renault-entusiast som hadde flydd fra Harstad for å se bilen live, er ikke i tvil om hva som skal stå på bilskiltet dersom han vinner bilen:

“Det må bli “STJERNA”, for denne bilen er rålekker! Jeg elsker designet, at den har en svær touchskjerm, digitalt bakspeil, og LED-lys som går helt rundt bakparten. Her har Renault virkelig toppa laget!” Før bilen ble avduket uttalte han at han var spent på om bilen var like fin i virkeligheten som bildene han hadde sett på Instagram. Etter avdukningen var han ikke i tvil; “Dette blir min neste bil!”

Med alle koronarestriksjoner tatt til følge ble de fremmøtte delt inn i mindre grupper. Før selve avdukingen presenterte PR- og Markedsdirektør Roger Andersen litt om Renaults historie og ikke minst mer info om den store elbilsatsningen de kommende årene fra Renault. «Renault Megane E-Tech electric er den første bilen av den nye Renault generasjonen og vi har stor tro på at dette kommer til å bli en av de mest spennende elbilene som lanseres i 2022. Bilen er fullspekket med teknologiske løsninger og egenskaper i tillegg til en fantastisk design».

Markedsdirektøren underbygde den ambisiøse uttalelsen med en rekke fakta og fordeler:

  • Inntil 470 km rekkevidde, avhengig av utstyrsnivå
  • Hurtigladekapasitet på 130 kW, som gir ca 300 km på kun 30 min lading
  • Hengerfeste (inntil 900 kilo) og taklast (inntil 75 kilo)
  • Inntil 220 hestekrefter
  • Harman/Kardon lydanlegg
  • Stort bagasjerom på hele 440 liter
  • 3 utstyrsnivåer; Business, Techno og Iconic
  • Standardutstyr som rattvarme, varmepumpe, ryggekamera, trådløs Apple Carplay, Android Auto, kjøreassistentpakke, trådløs mobillading og nøkkelfri opplåsning
  • Ombordlader på 22 kW

På spørsmål om hvilken pris bilen vil ligge på, smiler Andersen lurt. “Prisene for de 3 utstyrsnivåene vil bli lansert tidlig i februar, da vil også det bli mulighet for å skrive kontrakt på bilen, for de som ønsker å sikre seg en bil tidlig.”

Etter presentasjonen ble bilen avduket til stor applaus fra de fremmøtte som etter tur fikk gjøre seg kjent med bilen både ut- og innvendig. Aller først i køen var et ungt par med en liten pjokk på armen. «Denne bilen er helt perfekt for vårt bruk. Vi har nettopp fått vår førstefødte, og med dypt bagasjerom til barnevogn og isofix-feste til barnesete blir dette en flott familiebil!»

Hvem vant bilen?

Som nevnt så ble det også informert om at en heldig vinner nye Megane E-Tech electric skulle bli kontaktet på telefon på selveste julaften. Og presis kl 12.00 tok Adm. dir. i Renault Norge, Nils-Henrik Holmen, en telefon til den heldige vinneren. Dette viste seg å være Trond Hjartåker fra Stord. Trond var ute på en liten fjelltur i nærområdet sitt, og trodde først det var en selger som ringte. Da han skjønte at han faktisk hadde vunnet nye Megane E-Tech electric, ble han helt satt ut:

“Er det sant? Har jeg vunnet? Jeg hadde glemt at vinneren av bilen skulle trekkes julaften!! Flaks jeg hadde dekning på telefonen da!”

Hjartåker forteller at han allerede hadde bestemt seg for å kjøpe nye Megane E-Tech electric, så gleden over faktisk å vinne bilen kunne ikke vært større.

“Jeg er miljøbevisst og har blant annet installert solceller på hustaket. I tillegg til å være en elbil med lang rekkevidde, er det en ekstremt lekker elbil med fin størrelse. Jeg vurderte også en Polestar, men jeg syntes Megane E-Tech electric virket enda mer moderne og dessuten er den mye lettere enn konkurrenten.” Han sier bilen for det meste vil bli brukt til langturer og i helgene, da han prøver å gå og sykle mest mulig i ukedagene.

På spørsmål om hva han tenkt å trykke på det personlige bilskiltet som er inkludert i premien, begynner han å le. “Det har kommet flere morsomme forslag fra familie og venner, men jeg må nok gruble litt mer på dette før jeg lander på noe fornuftig.” Nye Renault Megane E-Tech electric vil bli levert til Trond så snart de første bilene har ankommet landet.

Vi gratulerer Norges første eier av Megane E-tech electric!