32 år med bileventyr

Scénic (eller mer nøyaktig Mégane Scénic som den het på den tiden) ble introdusert i 1996 og er kjent som den første kompakte flerbruksbilen (MPV) i Europas bilhistorie. “Scénic” stammer fra det franske ordet “scénique” som betyr scenen eller scenografien. Navnet ble valgt som en oppfordring til å utforske verden rundt oss, vise åpenhet mot omverdenen og er også en referanse til en bil med et beriket liv ombord.

Gjennom fire generasjoner har Scénic alltid inkorporert romslighet, innovativ teknologi og sikkerhet i sitt DNA. Dette er verdier som følger navnet, og som skal bli reflektert når nye biler med samme navn blir lansert. Dette vil dermed være med videre når Renault gir sin kommende elektriske familiebil det samme ikoniske navnet. Med det sagt; alt har endret seg, bortsett fra navnet.

På 1990-tallet ble Renault synonymt med “cars for living” (biler lagd for å leve). Etter suksessene til Espace, den eksklusive minivanen som debuterte i 1984, og Twingo-bybilen i 1993, var det Scénic sin tur til å etablere seg som den første kompakte familie-MPV’en på markedet. Etter å ha blitt presentert som en konseptbil på Frankfurt Motor Show i 1991, rullet den ut på veiene som Mégane Scénic i 1996. Designet var fokusert på passasjerenes komfort og velvære, og denne modellen ble et innovativt, trygt, komfortabelt og brukervennlig kjøretøy.

Registrer deg her for siste nytt om nye Renault Scenic E-Tech electric:

32 år med bileventyr

Valget av navnet Scénic har også en dypere mening. Scénic representerer 32 år med banebrytende bilproduksjon og har en ikonisk del i Renaults historie (sammen med navn som Clio (15,9 millioner enheter), Mégane (13 millioner enheter), Twingo (4,1 millioner enheter) og Espace (1,3 millioner enheter)). I 1997 ble Scénic tildelt tittelen “Årets Europeiske Bil” og solgte mer enn 5,4 millioner enheter i 110 land.

Scénic har alltid vært i takt med tidsånden. Designet var skapt for familier som verdsatte tanken om en “bil-kokong” og Scénic leverte med sin unike størrelse og proporsjoner som ga mer rom og modularitet. Funksjonene var utformet med passasjerene i tankene, og bilens familiefokus var tydelig. En “fun fact” er at under utviklingen av den første generasjonen av Scénic, så var det barna til Renaults ansatte som bidro med sine ønsker, behov og fantasier om hvordan de ønsket at bilen skulle se ut innvendig. Dette resulterte i mange lekne oppbevaringsrom, smarte løsninger og funksjoner om bord.

Registrer deg her for siste nytt om nye Renault Scenic E-Tech electric:

registrer deg her

Suksessen fortsatte med Scénic II i 2003, Scénic III i 2009, og deretter Scénic IV i 2016 (alle tilgjengelige i forskjellige lengder). Scénic har definitivt utviklet seg i takt med tiden – og slik som verden har vært og er i endring, så er også Scénic det.

Renault Scénic E-Tech Electric vil bli avduket 4. september 2023 på den internasjonale bilutstillingen, IAA, i München. Vi ser frem til september og til å utforske denne nye elektriske familiebilen – en bil som er mer innovativ, dristigere og mer relevant enn noensinne.

Les mer her